Monday, December 7, 2009

ဂ်ဳံမုန္႔

ပံုကိုၾကည့္ၾကပါေလာ့.. မည္သည့္အစားအစာဟု သင္ထင္ပါသနည္း.. အေျဖကိုခ်ေရးပါ...။ (ဒန္ ဒန္႕ ဒန္)

ကဲ ကဲ.. ခ်မေရးလည္း ေျပာျပမွာပါပဲ.. အဲဒါ “ဂ်ံဳမုန္႕” လုိ႔ေခၚတယ္.. အိဖူးကိုယ္တုိင္လုပ္ထားတာ သိလား.. ညီမဝမ္းကြဲတစ္ေယာက္ရဲ႕ အိမ္ကိုသြားတုန္းက ညီအစ္မႏွစ္ေယာက္လုပ္စားၾကတာေလ.. ကင္မရာ အလြယ္တကူမရွိေတာ့ ဖုန္းကကင္မရာနဲ႔ ရုိ္က္ထားရတာဆုိေတာ့ အေရာင္အေသြးသိပ္မစုိေျပဘူး.. ၾကက္ဥေၾကာ္ႀကီးနဲ႔ တူေနမယ္ထင္တယ္.. ဒါေပမယ့္မဟုတ္ဘူး သိလား.. အဲဒါ “ဂ်ံဳမုန္႕” ...

လုပ္ရတာလြယ္တယ္.. အရင္ဆံုး ၾကက္ဥကိုေခါက္တယ္.. ဂ်ံဳမႈန္႔ကို ေရအေနေတာ္ထည့္ၿပီးေတာ့ နယ္တယ္ေလ.. ဂ်ံဳမႈန္႔ေတြ ေက်သြားၿပီဆုိေတာ့မွ ၾကက္ဥေခါက္ထားတာကိုထည့္ သၾကားေလး ဆားေလး ထည့္ၿပီး ထပ္နယ္ေပါ့.. ၿပီးရင္ ဒယ္အုိးထဲမွာ ဆီထည့္ၿပီး ေၾကာ္ရံုပဲ.. ေမႊးေမႊးေလးျဖစ္ခ်င္ရင္ ေထာပတ္ဆီနဲ႔ ေၾကာ္ေပါ့ေနာ္.. အိဖူးတုိ႔ဆို အနားသားေလးေတြ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလးစားခ်င္ေတာ့ ေထာပတ္ကုိ ေဘးပတ္လည္ေလး ေတြမွာ လုိက္ထည့္ေပးလုိက္တယ္.. အဲ့က်ေတာ့ ေမႊးလည္းေမႊး ေဘးအသားေလးေတြ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလးေတြေပါ့..

အခ်ဳိႀကိဳက္တ့ဲလူေတြကေတာ့ ဂ်ံဳေတြနယ္တုန္း သၾကားမ်ားမ်ားထည့္ေပါ့.. မႀကိဳက္ရင္ မထည့္နဲ႔ေပါ့.. မီးနည္းနည္းနဲ႔ေၾကာ္ရင္ ပိုေကာင္းတယ္ သိလား.. မီးနည္းေတာ့ ခ်က္ခ်င္းႀကီးတူးမသြားဘူးေပါ့.. ဟင္းခ်က္ရာမွာ မီးကအသက္ပဲလုိ႔ေျပာၾကတယ္ေလ.. သိတယ္မလား.. မီးကို အေလွ်ာ့အတင္းလုပ္ႏုိင္မွ ေတာ္ကာက်မယ္ လုိ႔လည္းေျပာၾကတယ္.. အဲဒါေပါ့..။

ေနာက္ထပ္လည္း ခရီးသြားတုန္းကစားခဲ့တဲ့ မုန္႔ပံုေတြ တင္ေပးမယ္ သိလား...။

4 comments:

ေက်ာ္ညိဳေသြး said...

အိမ္မွာလည္း အေမေၾကာ္ေကၽြးဖူးတယ္။ ၾကက္ဥနဲ႔ဂ်ံဳနဲ႔ေရာေၾကာ္တာ။

ေဆာင္း said...

ေအာင္ဗလမုန္ ့လို ့သိထားဖူးတယ္။ လမ္းက ပဲြေစ်းေတြမွာ ေရာင္းတယ္ အခုေတာ့ ပဲြေစ်းေတြမွာ မေတြ ့သလုိဘဲ

littlebrook said...

မုန္႕ဆီေၾကာ္ ... :P

ၾကည္ျဖဴပိုင္ said...

ဂ်ံဳနဲ႕လုပ္တဲ့မုန္႕အေၾကာင္းလိုက္ရွာရင္းေရာက္လာတာ
စားခ်င္စရာ...
လုပ္စားအုန္းမွာ...
ေက်းဇူးးဗ်ာ
:D